spanje

3 tips voor een goedkope vakantie naar Spanje

strand
prijsvrij de jong intra gogo

Je gaat voor het eerst op vakantie; naar Spanje! Spannend, want je hebt het hele jaar hard gespaard voor deze droomreis. Natuurlijk kijk je niet op een paar centen, maar het is wel prettig als je met je budget uitkomt. Hoe fijn zou het echter zijn als je nog geld zou overhouden na je trip! Met een paar handige tips in je achterhoofd zou dit heel goed mogelijk moeten zijn. Natuurlijk ben je al bekend met begrippen als last-minute boeken en voordeelcoupons, maar er zijn nog meer tips. Lees gauw verder en bespaar op je vakantie!

1. Reis buiten het hoogseizoen

In de vakantieperiodes willen meer mensen op reis en daardoor gaan de prijzen gedurende deze periodes flink omhoog. Soms kan het tot wel 50% schelen als je er voor kiest om net buiten de schoolvakanties te reizen. Bijkomend voordeel: in het laagseizoen zijn de vakantiebestemmingen doorgaans minder overlopen door toeristen en kun je rustig alle trekpleisters bezichtigen. Ook in Spanje (het vaste land maar ook de Canarische Eilanden bijvoorbeeld) kun je rekenen op heerlijk zonnig weer buiten het hoogseizoen, dus daarvoor hoef je het niet te laten.

2. Vergelijk prijzen

Tegenwoordig kan het enorm veel geld schelen als je echt opzoek gaat naar de goedkoopste vlucht of busreis naar je favoriete vakantiebestemming in Spanje. Steeds vaker kiezen Nederlandse reizigers voor vertrek vanaf een bestemming in Belgie, vanwege de aantrekkelijke prijzen door de lagere vliegtax bijvoorbeeld. Vanaf Brussel vertrekken er dagelijks talloze vluchten en busreizen naar de spannendste bestemmingen in Spanje en natuurlijk pak je dan na afloop nog even een paar dagen Brussel mee voor een heerlijke stedentrip! Tip: hier bekijk je de gratis online reisgids van Brussel, zodat je niets hoeft te missen in deze prachtige stad. Wie op de terugweg heerlijk comfortabel terug van Brussel naar Amsterdam wil reizen, kan bijvoorbeeld kiezen voor een busreis met WIFI, airco en verstelbare stoelen.

3. Bespaar op je overnachtingen

De grootste kosten van een vakantie zitten doorgaans in de reis en de overnachtingen. Als je al een flinke cent hebt weten te besparen op je reis, waarom zou je dan niet ook eens kijken of je nog kunt bezuinigen op je verblijf? Gewend aan de luxe van een 3 sterrenhotel? Probeer eens een (luxe) hostel of een appartement waar je zelf kunt koken. Ook hier kun je doorgaans rekenen op WIFI, douches met warm water, een ontbijt en roomservice maar dit alles tegen veel lagere tarieven. Hierdoor bespaar je al gauw honderden euro’s op je reis en dat geld kun je dan mooi gebruiken voor leuke activiteiten op vakantie! Ook voor accommodaties zijn er verschillende vergelijkingswebsites waar je binnen een paar minuten het goedkoopste verblijf vindt dat ook nog eens exact aan jouw wensen voldoet. Nog een tip: kies voor verblijf buiten het centrum want dat is hier -net als het eten, drinken en uitgaan- veel goedkoper in de meeste gevallen!